Ο Sadiq Khan ζητά από το LSE να διερευνήσει την αγορά κατοικίας του Λονδίνου

panews-bt_p-e5009672-672d-456e-a3e7-bfd889316cc6_i1

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan, ζήτησε από το London School of Economics τη διεξαγωγή της πιο ολοκληρωμένης έρευνας στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τον αντίκτυπο των ξένων επενδύσεων στην αγορά κατοικίας του Λονδίνου, εν μέσω αυξανόμενων φόβων για αύξηση του κόστους στέγασης στην πρωτεύουσα.

Ο Khan όρισε το πεδίο εφαρμογής της έρευνας, η οποία θα ζητήσει να βρει πόσα νέα σπίτια πωλούνται σε αγοραστές που έχουν έδρα στο εξωτερικό, πόσα φυλάσσονται άδεια και πόσο εξαρτώνται οι εργολάβοι από ξένους αγοραστές. Η έκθεση θα υποβληθεί την άνοιξη.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η Guardian αποκάλυψε ότι ενα 50-ορόφο μπλοκ με 214 πολυτελή διαμερίσματα δίπλα στον ποταμό Τάμεση στο Vauxhall ανήκε κατά περισσότερο από 60% σε ξένους αγοραστές. Το ένα τέταρτο των διαμερισμάτων έγιναν από εταιρείες σε μυστικούς υπεράκτιους φορολογικούς παραδείσους και πολλά ήταν ακατοίκητα.

Ο Khan δήλωσε: «Το Λονδίνο είναι ανοιχτό σε ανθρώπους και επενδύσεις από όλο τον κόσμο.
Την ίδια στιγμή, πολλοί Λονδρέζοι έχουν πραγματικές ανησυχίες σχετικά με τα νέα σπίτια που είναι κενά και για το γεγονός ότι αυτό μπορεί να συνδέεται με εκείνα που έχουν αγοραστεί εκτός σχεδίου από ξένους επενδυτές. Είμαι ευχαριστημένος που το LSE έχει συμφωνήσει να ηγηθεί αυτής της  σημαντικής έρευνας, η οποία έχει οριστεί να είναι η πιο ενδελεχής έρευνα του είδους της στη χώρα και θα παρέχει μια πολύ σαφέστερη κατανόηση αυτού του πολύπλοκου θέματος»

Μια πρόσφατη μελέτη από επιστήμονες στο Goldsmiths University του Λονδίνου διαπίστωσαν ότι η εισροή μετρητών σε αγορά πολυτελών κατοικιών της πρωτεύουσας από την παγκόσμια υπερ-πλούσια ελίτ είχε ευρύτερο αντίκτυπο στην ανάπλαση σε όλη την πόλη.

Ανακάλυψε ότι οι ξένες επενδύσεις είχαν διώξει “τις παραδοσιακές ελίτ” κατοίκων του Λονδίνου από πλούσιους θύλακες τους σε μέρη όπως το Mayfair, το Chelsea και το Hampstead, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών πέρα από την ικανότητα των περισσότερων ανθρώπων στις προηγουμένως φθηνότερες γειτονιές του Λονδίνου.

via


Κανένα σχόλιο ακόμα.

Μπες στην Συζήτηση