Καλωσορίσατε στο Λονδίνο!!!

Διαβάστε στα αγγλικά

Το Λονδίνο σφύζει από ζωή όλο το εικοσιτετράωρο αποπνέοντας μια αξέχαστη ενέργεια, με την κάθε περιοχή της πόλης να έχει τη δική της ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Αυτή είναι μια σύντομη εισαγωγή στα πέντε βασικά σημεία της πόλης:
Κεντρικό Λονδίνο
Η καρδιά του Λονδίνου αποτελείται από πολλές μικρότερες περιοχές από την εμβληματική πόλη του Westminster έως το κέντρο της πόλης του Λονδίνου, το κυριότερο οικονομικό τομέα της πρωτεύουσας. Αυτή η περιοχή του κέντρου συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από ορόσημα θέατρα, μουσεία, νυχτερινά στέκια και περιοχές για ψώνια όπως είναι το Covent Garden, η Carnaby Street και η Oxford Street.
Βόρειο Λονδίνο
Πάνω από 120 γλώσσες μιλιούνται σε αυτήν την άκρως πολυπολιτισμική και ζωντανή περιοχή, με την αιματοβαμμένη ιστορία και την ιδιαίτερη κουλτούρα. Οι περιοχές ενδιαφέροντος εδώ περιλαμβάνουν το Hampstead Heath και το Primrose Hill με τους τεράστιους χώρους πρασίνου, τη μυθική θέα και την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε χωριό, το σαγηνευτικό Camden με την εκλεκτή αγορά και τις live μουσικές σκηνές καθώς και την περιοχή Green Lanes όπου μπορείτε να απολαύσετε και ελληνικό φαγητό.
Νότιο Λονδίνο
Το νότιο τμήμα της πόλης χαίρει μεγάλης εκτίμησης για τις συστοιχίες των ανοικτών χώρων, όπως το Clapham Common, το Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιά του Greenwich και την περιοχή Richmond δίπλα στον Τάμεση. Είναι επίσης δημοφιλές για τα αξιοθέατα αθλητικού ενδιαφέροντος όπως το Μουσείο του Τένις Wimbledon Lawn και το κρίκετ στο Kia Oval. Προσφέρει θαυμάσιες ευκαιρίες απόδρασης από τη βαβούρα της πόλης ταξιδεύοντας τον επισκέπτη από την ήσυχη ατμόσφαιρα του Barnes στα επιβλητικά σπίτια και παλάτια με ιδιαίτερη ιστορία όπως
το Ham House και το Hampton Court.
Ανατολικό Λονδίνο
Η Ανατολή τώρα διεκδικεί κι αυτή τη θέση της στο προσκήνιο μετά από το σημαντικό ρόλο που έπαιξε στη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου το 2012. Η περιοχή είναι το σπίτι μιας μοναδικής καλλιτεχνικής σκηνής και δημοφιλών αγορών όπως το Spitalfields, ενώ η νυχτερινή ζωή εδώ στο Hoxton και το Shoreditch ανταγωνίζεται αυτήν του West End. Πιο ανατολικά, το περιφερειακό πάρκο του Lee Valley είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανοιχτούς χώρους του Λονδίνου.
Δυτικό Λονδίνο
Το δυτικό Λονδίνο είναι γνωστό για τις καταπράσινες πλατείες, τα μουσεία και τις ζωηρές λαϊκές αγορές. Εδώ μπορείτε να περιηγηθείτε στις αριστοκρατικές συνοικίες των Kensington και Chelsea, τους ήσυχους δρόμους και τα κανάλια του Maida Vale, το Hammersmith με μερικές από τις πιο γνωστές Pub δίπλα στο ποτάμι, αλλά και τις ιδιαιτέρως ζωντανές κοινότητες του Shepherd’s Bush και Southall.

 


Υπάρχουν 1 σχόλια. Πρόσθεσε το δικό σου!

  1. 13 Νοεμβρίου 2013 | ΤΑΣΟΣΟ/Η λέει: Απάντηση
    ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΡΘΡΟ

Μπες στην Συζήτηση