Διεθνής βράβευση στο Λονδίνο για Ελληνα ρεπόρτερ

upl5849508c15d9b

«Ο Φόβος και η Απελπισία: Πρόσφυγες και Μετανάστες συρρέουν στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του βίντεο-ρεπορτάζ του Ελληνα Γουίλ Βασιλόπουλου (Will Vassilopoulos), Video Journalist και συνεργάτη του AFPTV, για το οποίο κέρδισε το βραβείο Rory Peck στην τελετή που έγινε χθες το βράδυ στο Λονδίνο.

Πρόκειται για ένα βραβείο που κάθε χρόνο απονέμεται στους καλύτερους freelance κάμεραμαν – ρεπόρτερς στον κόσμο.

Ο Βασιλόπουλος έλαβε αυτή τη διάκριση για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα, χάρη σε αυτό το συγκλονιστικό ρεπορτάζ το οποίο παρουσιάζει μέσα σε λίγα λεπτά τον φόβο και την απελπισία στα πρόσωπα των προσφύγων που προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους και τους αγαπημένους τους, παλεύοντας με τα κύματα μια κρύα νύχτα του Ιανουαρίου.

Οι σκηνές που εκτυλίσσονται είναι συγκλονιστικές και θυμίζουν ταινία περιπέτειας.

Ο Βασιλόπουλος βρέθηκε πάνω σε σκάφος διάσωσης, το βράδυ της 16ης Ιανουαρίου του 2016, και μαγνητοσκόπησε το δραματικό ταξίδι της ομάδας προσφύγων και μεταναστών που διέσχιζαν το Αιγαίο με αυτοσχέδια βάρκα με προορισμό τις ελληνικές ακτές.

«Η κάλυψη αυτής της κρίσης ήταν μια τεράστια πρόκληση. Μας επηρέασε συναισθηματικά όλους», είπε ο Γουίλ Βασιλόπουλος κατά την παραλαβή του βραβείου του.

Η διευθύντρια ενημέρωσης του AFP Michèle Léridon, εξήρε το έργο όλης της ομάδας του γραφείου του AFP στην Αθήνα, τονίζοντας την «εξαιρετικά επώδυνη επιχείρησή τους» για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

«Υπήρξε η κεντρική απόφαση να καλύψουμε την κρίση μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντάς το όλο εγχείρημα «εξαιρετικά δύσκολο».

Ο Γουίλ Βασιλόπουλος συνεργάζεται με το AFP από το 2011 και έχει καλύψει, εκτός από την προσφυγική κρίση, θέματα όπως η ελληνική οικονομική κρίση, η πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο και την Τουρκία αλλά και συγκρούσεις στην Ουκρανία.

via


Κανένα σχόλιο ακόμα.

Μπες στην Συζήτηση