Διαγωνισμός ανάγνωσης Ελληνικών και Λατινικών στο Λονδίνο

Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 |@ Queen’s College

greek_latin_bilingual_text_213x172

Ο διαγωνισμός του 2017 θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο Queen’s College, 43-49 Harley Street London W1G 8BT. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε ένα μόνο γύρο. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 14:00 και θα τελειώσει περίπου στις 16:30.

Οι κριτές μας θα είναι ο John Taylor, συγγραφέας πολλών βιβλίων ελληνικών και λατινικών κειμένων, και η Gail Trimble του Trinity College της Οξφόρδης.

Τα σχολεία και τα άτομα που δεν εισέρχονται ως υποψήφιοι για το διαγωνισμό, αλλά που θα ήθελαν το προσωπικό ή οι μαθητές τους να μάθουν περισσότερα για τα Λατινικά και τα Ελληνικά, ίσως με σκοπό να διαγωνιστούν κάποιον άλλο χρόνο, ενθαρρύνονται θερμά να συμμετέχουν, όπως και οι φίλοι και οι γονείς των υποψηφίων.

Διάλειμμα για τσάι μετά τις πρώτες δύο ενότητες, από περίπου 15:00-15:20

 

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε έξι ενότητες, με μια είσοδο μόνο από το κάθε σχολείο ανά τμήμα, ως εξής:

Λατινικά για αρχάριους, ανοικτή σε μαθητές που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει 5 περιόδους Λατινικών (είτε ένα άτομο ή μια ομάδα από 3 υποψηφίους): Cambridge Latin Course, Book I, St 5, page 61, Poppaea, συμπεριλαμβανομένων όλων των λέξεων του αφηγητή και των θεατρικών οδηγιών.

Ελληνικά για Αρχάριους, ανοικτή σε μαθητές που δεν έχουν ακόμη ολοκληρώσει 5 περιόδους Ελληνικών: Anacreontea, The Grasshopper

Προ-GCSE Λατινικά, ανοικτή σε μαθητές οι οποίοι δεν έχουν λάβει ακόμη GCSE στα λατινικά: Virgil’s Aeneid Book 4, lines 305 – 324.

Ελληνικός διάλογος, ανοικτή σε ένα άτομο ή ένα ζευγάρι υποψηφίων σε κάθε στάδιο: Sophocles’ Antigone, lines 502 – 523

Λατινικά, ανοικτή σε έναν υποψήφιο σε κάθε στάδιο: Tacitus, Annals, Book 1, Ch 17.

Ελληνική Χορωδία, ανοιχτή σε μια ομάδα έξι έως 10 μαθητών: Sophocles’ Antigone, lines 332 – 375.

 

Κανένας υποψήφιος δεν μπορεί να εγγραφεί για περισσότερη από μία λατινική ενότητα. Οι συμμετοχές θα πρέπει να σταλούν στον οργανωτή χρησιμοποιώντας την παρακάτω μορφή, με το τέλος των £ 30.00 ανά σχολείο, μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου του 2017.

Δεν θα υπάρξει καμία επιβάρυνση για τις μη-ανταγωνιστικές σχολές/ιδιώτες.

Αναμνηστικά βραβεία θα απονεμηθούν.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Κανένα σχόλιο ακόμα.

Μπες στην Συζήτηση